3247585278618636
top of page
2.jpg

3

גיבוש מתווה עבודה

פיצוח האסטרטגיה והפעולות הנדרשות שיובילו להצלחה

REDESIGN

"רננה הביאה לתוך הצוות ידע, חדות מחשבתית ובעיקר הצליחה להוביל" 

(דוד גולן, סמנכ"ל פיתוח והדרכה, המרכז לניהול קארמי)

karmi.jpeg
download (1)_edited.png

בחירת אסטרטגיה נכונה עשויה להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון. החלטות רבות בארגון מבוססות על האסטרטגיה הנבחרת. האסטרטגיה היא למעשה הדרך המתאימה, היעילה והקצרה ביותר להוביל את הארגון למצבו האידיאלי.

נשווה זאת לנסיעה ברכב. יצאתם לדרך, ראשית, תחליטו לאן אתם נוסעים, לאחר מכן תבחרו את תוואי הנסיעה, ולבסוף, תסעו במסלול. יעדי הארגון - הם יעד הנסיעה. האסטרטגיה של הארגון - היא תוואי הנסיעה. ישנן מספר אופציות המובילות לאותו יעד. שונא פקקים יבחר תוואי צדדי, גם אם הוא ארוך. הממהר יבחר בדרך המהירה ביותר, גם אם היא כוללת כבישי אגרה והנופש, יבחר בדרך היפה ביותר בה ניתן לעצור בצד ולהנות מהנוף.

תכנית העבודה - היא הדרך בה הארגון מיישם בפועל את האסטרטגיה. בהשוואה לנסיעה, זה המסלול המדויק. שמות הרחובות, מספר הפניות, הרמזורים וכו'. כך, גם ארגון יגדיר תחילה את היעד (הארגון האידיאלי), לאחר מכן את האסטרטגיה ולבסוף, את תכנית העבודה.

מקרה שהיה:

עמותה שלקחה על עצמה להפוך את העולם העסקי למוסרי יותר, ידעה בדיוק לאן היא חותרת ואיזה שינוי חברתי היא מעוניינת להוביל. אך "האיך" היה מאוד מאתגר. לאחר מספר שנות פעילות, הם הצליחו לייצר מודעות והתעניינות בקרב אנשי עסקים, אך לא מספיק כדי להוביל לשינוי.

לאחר שהבנו את הפערים בין המצב הרצוי למצב המצוי, בנינו מספר אסטרטגיות אופציונליות שיובילו את הארגון אל היעד. הפתיע אותם לגלות, שמעבר לאסטרטגיה בה הם פעלו עד כה, קיימות אסטרטגיות חלופיות לא מעטות. לכל אחת חסרונות ויתרונות, אך מאחר והיעד הוגדר היטב, הבחירה באסטרטגיה המתאימה ביותר שתביא אל התוצאה הרצויה בזמן הקצר ביותר, הפכה למשימה  די קלה.

bottom of page