3247585278618636 3247585278618636
top of page
Search

ארבע טעויות נפוצות מהן כדאי לארגוני המגזר השלישי להימנע בגיוס משאבים

משבר הקורונה הכה בחוזקה וטרף את הקלפים בכל רחבי העולם החברתי. עמותות רבות חוו האטה בתרומות ושינוי בהרגלי התרומה של תורמים קבועיים..

אין ויכוח על כך שארגונים חברתיים עושים דברים נפלאים ומרשימים. מובילים אותם אנשי מקצוע ממדרגה ראשונה, מלאים אמונה ומוטיבציה להשפיע ולתרום. יחד עם זאת, עומס המטלות שרק מתגבר בתקופה של אי ודאות, כמו גם משאבים מוגבלים - אלו ועוד, מובילים ארגונים לעשות טעויות אשר פוגעות בהכנסותיהם.

מהן הטעויות הנפוצות וכיצד ניתן להימנע מהן? המשיכו לקרוא >>


יציאה למהלך ללא בניית תשתית אסטרטגית מתאימה

אחד המפתחות העיקריים להצלחה בהגדלת הכנסות הארגון טמון בתשתית האסטרטגית. ללא תשתית אסטרטגית, הארגון יפסיד זמן, כסף ובעיקר - לא יממש את פוטנציאל ההכנסות שלו.

העניין הוא שפעמים רבות, בגלל ריבוי המשימות, העומס והזמן הדוחק, ארגונים מדלגים על שלב בניית היסודות האסטרטגיים. ייתכן שכבר מצאתם את עצמכם בסיטואציה המתסכלת הזו, שבה ברור לכם שחייבים להשקיע בבניית אסטרטגיה, אבל אתם פשוט לא מצליחים להגיע למשימה הזו.

ויתור על שלב זה, מוביל לנקיטת מהלכים לא ממוקדים ולהשקעה מיותרת של המון זמן, מרץ, אנרגיה וכסף (או שווה כסף). גרוע מכך, לא פעם המהלכים הללו, למרות המאמצים הרבים שהושקעו בהם, מניבים הצלחות חלקיות ולא מספקות, או הצלחות שאינן נמצאות בהלימה להשקעה.

לעומת זאת, כשהיסודות האסטרטגיים כן מבוססים ומדויקים, לארגון יש כוכב צפון אליו הוא צועד. הארגון מכוון מטרה וממוקד ולכן יודע כיצד לפעול כדי לייצר את ההכנסות הרצויות שיעזרו לו לקיים פעילות בריאה ואף לצמוח.


מותג חלש

על מנת שארגון במגזר השלישי יצליח להגדיל את הכנסותיו, מנהלים במגזר השלישי צריכים להבין שהארגון שלהם הוא מותג - ויש להתייחס אליו ככזה.

בניגוד לתפיסה שרבים אוחזים בה - מותג אינו לוגו או עיצוב נייר מכתבים. הוא טומן בחובו את ה DNA, הערכים והמהות של הארגון והוא הנכס המשמעותי ביותר שלו.

עוצמת המותג היא אחד המפתחות להגדלת הכנסות הארגון. בעוד שארגון בעל מותג חלש יתקשה לייצר הכנסות לאורך זמן, ארגון שביסס את עצמו כמותג יצליח הרבה יותר. לשם כך, יש להגדיר מראש את עוגני המהות של הארגון. חזון, ערכים, מסרים קהלי מטרה ואלמנטים יסודיים נוספים - הם הבסיס לבניית מותג עוצמתי.



להורדת המדריך להגדלת הכנסות (גם) בתקופת משבר - הקליקו כאן >>


כשהיסודות האסטרטגיים מבוססים ומדויקים, לארגון יש כוכב צפון אליו הוא צועד

מיקוד הארגון בשירות שהוא נותן - ולא בתועלות שלו

במעבר על הפרסומים של רוב ארגוני המגזר השלישי, נראה שלרוב, ארגונים מספרים על העשייה, התוכניות והפעילות שלהם. הם מתארים מה הם עושים אבל שוכחים לספר מהי התועלת שהם מביאים. תורמים פוטנציאליים רוצים לדעת מה הארגון תורם לעולם ואיזה תועלת הוא מביא. נכון, חשוב גם איך אתם עושים זאת, אבל הרבה פחות. מדוע? כי לתורמים חשוב להבין כיצד הם, באמצעות הארגון, ייצרו שינוי משמעותי ויביאו תועלת.


כדי להבין את הנקודה הזו, נסו רגע להיזכר בדיוור, ב-SMS או בפוסט האחרון שכתבתם: האם דיברתם אל התורמים שלכם? או עליהם? האם דיברתם על התועלת שהם מביאים לעולם בזכות התמיכה בארגון שלכם, או שסיפרתם מה עושה הארגון שלכם והצעתם להם לתמוך בכם?


בחנו את עצמכם - באיזו שפה השתמשתם: האם הרביתם לדבר על עצמכם ('אנחנו', 'עשינו', 'השגנו', 'גייסנו', 'הצלחנו')? או שפניתם ממש אליהם ('אתם', 'בזכותכם', 'הצלחתם', 'עשיתם' וכו')?


זכרו: התורמים שלכם רוצים לשמוע על האימפקט של התרומה שלהם. הם מצפים להרגיש שהם עשו דבר נפלא, עזרו לקדם נושא שקרוב לליבם והשפיעו באופן מהותי על מושאי התרומה. לכן - הסיפור צריך להיות סביבם: הם גיבורי הסיפור. הם אלו שמחוללים את השינוי ואתם צריכים לזקוף זאת לזכותם. כדי שלתורמים באמת יהיה אכפת מהארגון, דברו עליהם ופחות עליכם.


המחשבה ש'כולם' תורמים פוטנציאליים

ארגונים רבים נוטים לחשוב שאם יפנו לקהל רחב ככל האפשר יצליחו לגייס יותר תרומות. אמנם זה טבעי לחשוב כך, כי הרי הארגון עושה טוב וככל שיותר אנשים יחשפו אליו, יותר אנשים ירצו לתמוך בו. אך, היום אנחנו כבר יודעים לומר שזה לא באמת עובד כך.

מה עדיף? לפנות אל הרבה אנשים שיתרמו מעט או אל מעט אנשים שיתרמו הרבה? בדרך כלל, רוב הכנסות הארגון מגיעות מ 20% מהתורמים. הגדלת הכנסות הארגון תלויה בפנייה לקהלי היעד הנכונים, כלומר אלו שהם בעלי פוטנציאל גבוה לתרום לו. פנייה רחבה ולא ממוקדת, עלולה להקטין את הסיכוי להגיע אל תורמים איכותיים וגם לבזבז את הזמן והאנרגיה של הארגון על המשאבים הלא נכונים.

לכן, כל ארגון חייב להשקיע זמן בלהכיר ולאפיין לעומק את קהל היעד שלו. השאלה הראשונה שיש לשאול היא - מי יכול ורוצה לעזור לארגון ? לאחר שמבינים מי הם האנשים / הגופים הללו, ניתן לחפש אותם ולהתחיל לבנות איתם מערכת יחסים.


לעוד כלים מעולים שיעזרו לכם להגדיל הכנסות בזמן משבר - הירשמו כאן להורדת מדריך ללא עלות >>>





22 views0 comments
bottom of page